Shop efter kategori

Skråbånd mønster

Skråbånd hjerter - grå

Skråbånd lyserød - 20mm

12,00 kr/m
Inkl. moms

Lækker skråbånd med abstrakt mønster 

Farve: Lyserødt
Materiale: 100% bomuld (bomuldspoplin)
Bredde: 40/20mm  
Mønster: Abstrakt

Prisen er for 1 meter

Minimum salg er 25 cm

Antal (cm)

Skråbånd er bånd som er klippet ud diagonalt på trådretningen i lærredsvævet stof, hvorefter kan i begge sider er foldet ind i længderetningen.

Den skrå klipning gør båndet elastisk og formbart og derfor velegnet til at følge runde og buede linier. Det bruges blandt andet til kantning, ordning af sømme & oplægning.

Poplin er varebetegnelsen for et finribbet lærredsmateriale. Navnet poplin er kun en handelsbetegnelse, der ikke dækker over noget bestemt fiberstof. Poplin kan være lavet af bomuld, silke, uld, viskose, polyester eller fiberblandinger. Bomuldspoplin er en specielt tæt og glansfuld, forædlet version af bomuldsmaterialet, og det er lige så ukompliceret og robust som bomulden selv. Pleje og pletfjernelse er til dels også ens for disse to materialer. Der må dog ikke være støv på tøjet forud for pletfjernelsen, da dette kan føre til, at der opstår rander. Poplin er en alment anvendt vævemetode til skjortestoffer. Vævningen beror på at en stramt vævet skud- og kædetråd går over og under hinanden. Det giver en helt glat og meget ensartet overflade. Pop-lin er et tæt vævet stof, der ligesom enkeltvævet, konstrueres i den samme tykkelse tråd i skud og kæ-de. Forskellen er, sammenlignet med enkeltvævning at kædegarnet er meget tættere sammensat, ofte dobbelt så tæt som undergarnet.Poplin, også kaldet tabinet (eller tabbinet), er et stærkt stof i en almindelig vævning af en fiber eller blanding, med tværgående ribber, der typisk giver en rillet effekt.Poplin bestod traditionelt af en silkekæde med et skud kamgarn. Da skudtrådene har form af en tyk tråd har stoffet en rillet struktur, såsom reps, som gav dybde og blødhed til glansen for den silkeagtig overflade. Det gøres nu med uld, bomuld, silke, rayon, eller en blanding af disse. Ribbenene kører på tværs af stoffet fra kant til kant.Popliner bruges til kjoler, og for rigt polstringsarbejde. De er dannet ved hjælp af grove fyldningsgarn i en almindelig vævning. Skjorter fremstillet af dette materiale er nemme at stryge og rynker ikke så nemt.Udtrykket poplin stammer fra papelino, et stof, fremstillet ved Avignon, Frankrig, i det 15. århundrede, opkaldt efter den pavelige (pavens) bopæl der, og fra det franske papelaine et stof, der normalt laves med silke, i samme periode. En udbredt brug af poplin indtil omkring det 20. århundrede var at lave silke-, bomuld- eller tunge uldkjoler, velegnet til vinterbrug. Poplin var også et populært møbelstof.

Style 8337 - lyserød
2012-12-18

Datablad

Meter eller Stk
/m