Rose and Hubble - Stjerner og prikker

Rose and Hubble - Stjerner og prikker

95,00 kr/m
Inkl. moms

Lækkert bomuldstof med prikker og stjerner

Mærke: Rose and Hubble - Stjerner
Kvalitet: 100% bomuld - Poplin
Vægt: 130 gram per 1m2 (100x100cm)
Bredde: 112 cm 
Mønster: Stjerner og prikker
Farve: Sort

Prisen er for en meter er 95 kr

Minimum salg er 25 cm - Prisen for 25cm er 23,75 kr

Antal (cm)

Minimum antal for denne vare er 25.

800Vi har skønne stoffer fra Rose and Hubble. Kvaliteten er ren bomuldspoplin. Bomuldkvaliteten er til sammenligning med Liberty Arts fabric tana lawn en del kraftigere. Til sammenligning vejer 

Liberty: 77gram/1m2 og
Rose and Hublle vejer 130 gram/1 m2 
Så bomulden er mere kraftig idet og det er en bomulspoplin som er navnet på vævningen der gør at bomulden har en lidt blank overflade.
Bomuldpoplinen er egnet til syning af dametøj, børnetøj, puder og andet til boligen.

Poplin er varebetegnelsen for et finribbet lærredsmateriale. Navnet poplin er kun en handelsbetegnelse, der ikke dækker over noget bestemt fiberstof. Poplin kan være lavet af bomuld, silke, uld, viskose, polyester eller fiberblandinger. Bomuldspoplin er en specielt tæt og glansfuld, forædlet version af bomuldsmaterialet, og det er lige så ukompliceret og robust som bomulden selv. Pleje og pletfjernelse er til dels også ens for disse to materialer. Der må dog ikke være støv på tøjet forud for pletfjernelsen, da dette kan føre til, at der opstår rander. 

Poplin er en alment anvendt vævemetode til skjortestoffer. Vævningen beror på at en stramt vævet skud- og kædetråd går over og under hinanden. Det giver en helt glat og meget ensartet overflade. Pop-lin er et tæt vævet stof, der ligesom enkeltvævet, konstrueres i den samme tykkelse tråd i skud og kæ-de. Forskellen er, sammenlignet med enkeltvævning at kædegarnet er meget tættere sammensat, ofte dobbelt så tæt som undergarnet.
Poplin, også kaldet tabinet (eller tabbinet), er et stærkt stof i en almindelig vævning af en fiber eller blanding, med tværgående ribber, der typisk giver en rillet effekt.

Poplin bestod traditionelt af en silkekæde med et skud kamgarn. Da skudtrådene har form af en tyk tråd har stoffet en rillet struktur, såsom reps, som gav dybde og blødhed til glansen for den silkeagtig overflade. Det gøres nu med uld, bomuld, silke, rayon, eller en blanding af disse. Ribbenene kører på tværs af stoffet fra kant til kant.

Popliner bruges til kjoler, og for rigt polstringsarbejde. De er dannet ved hjælp af grove fyldningsgarn i en almindelig vævning. Skjorter fremstillet af dette materiale er nemme at stryge og rynker ikke så nemt.

Udtrykket poplin stammer fra papelino, et stof, fremstillet ved Avignon, Frankrig, i det 15. århundrede, opkaldt efter den pavelige (pavens) bopæl der, og fra det franske papelaine et stof, der normalt laves med silke, i samme periode. En udbredt brug af poplin indtil omkring det 20. århundrede var at lave silke-, bomuld- eller tunge uldkjoler, velegnet til vinterbrug. Poplin var også et populært møbelstof.

8326 - Sort

Datablad

Meter eller Stk
/m